MICAEL FINN

2023 TT OPEN CHAMPION

TÖREBODA GK

MICAEL FINN

2022 TT OPEN CHAMPION

HÖKENSÅS GK

JOHAN OLSSON

2021 TT OPEN CHAMPION

TÖREBODA GK

ANDREAS LINDAHL

2020 TT OPEN CHAMPION

TÖREBODA GK

GERTH LUNDIN

2019 TT OPEN CHAMPION

TÖREBODA GK

TOMMY LUNDH

2018 TT OPEN CHAMPION

VARA-BJERTORP GK

DAVID LINDAHL

2017 TT OPEN CHAMPION

BREVIKENS GK

JONAS LUNDIN

2016 TT OPEN CHAMPION

SKÖVDE GK

ROBERT BJURÉN

2015 TT OPEN CHAMPION

KNISTAD G&CC

GERTH LUNDIN

2014 TT OPEN CHAMPION

TÖREBODA GK

DELTÄVLING 4 TÖREBODA GK

Mattias Svensson med dagens första drive på Töreboda GK:s hål 1.

Han gör det igen! 2022-års TT OPEN-mästare, Micael Finn, försvarar sin titel & inkasserar därmed sin 4:e TT-titel totalt! Förstaplatsen innebär också att han avancerar till en 2:a-plats i Order of Merit &, för 2:a året i rad, axlar ansvaret som TT CUP-kapten för Lag Röd. Senast ledde han sina mannar till seger på Lanna GK & det återstår att se om han lyckas med en back 2 back även i TT CUP-sammanhang.

Störst uppryckning, vad gäller just TT OPEN, stod dock Marcus Hochsess för, som ersatte 97:an & sistaplatsen på Hökensås GK med 69 slag & en 2:a plats på Töreboda GK!

I den absoluta toppen fortsätter totalledaren & den regerande TT-mästaren, Andreas Lindahl, att prestera på hög nivå. Med 70 slag knep han en 3:e-plats i genrepet inför finalen, dit han reser med den största ledningen någonsin! Hela 30 poäng skiljer honom från närmast jagande Micael Finn, men med dubbla poäng att spela om är ingenting avgjort.

Avgjort är inte heller TT Challenge! Den nuvarande 1:an, David Krantz, bjöd in övriga konkurrenter genom att slå i vattnet på Töreboda GK:s hål 10. Pehr Lindquist & Mattias Svensson tog chansen & inkasserade 4 respektive 3 poäng & ligger, med 2 återstående signaturhål på Frösåker G&CC, endast 1 ynka poäng bakom!

Avgjord är däremot lagtävlingen, TT TEAMS, som gick i mål efter deltävling 4 & blev något av en promenadseger för No Limit! Ett stort grattis riktas därmed till lagkapten David Lindahl samt Marcus Hochsess, David Krantz & Andreas Skoglund!

Nämnas kan även att Pilsnerligan utökades med 1 ny medlem, Gert Lindahl, efter ett mindre lyckat utslag på Töreboda GK:s hål 5, samt att 2 tidigare medlemmar, Johan Olsson & Andreas Skoglund, bidrog med ytterligare varsin ölboll. Pilsnerligan har därmed, efter 4 deltävlingar, hela 9 medlemmar som sammanlagt producerat inte mindre än 18(!) ölbollar - ett absolut TT-rekord!🍻

Andreas Skoglund efter ölbollen på Töreboda GK:s hål 13.

3 + 3 + 2 = 8P.

TOT: 36P.

3 + 2 + 2 + 1 = 8P.

TOT: 35P.

3 + 2 + 1 + 1 = 7P.

TOT: 44P.

1P.

TOT: 25P.

Back 2 back TT OPEN-mästare, Micael Finn!

LEADERBOARD

10TH TT OPEN

FINN, M.

68

HOCHSESS, M.

69

A. LINDAHL

70

LINDQUIST, P.

70

KRANTZ, D.

72

OLSSON, J.

73

LINDAHL, D.

74

FINN, C.

76

SVENSSON, M.

79

LINDAHL, F.

80

LINDAHL, G.

81

SKOGLUND, A.

90

Back 2 back TT-mästare, Andreas Lindahl?

LEADERBOARD

TT TEAMS

 • LINDAHL, ANDREAS © (3P.)
 • OLSSON, JOHAN © (2P.)
 • LINDAHL, DAVID © (1P.)
 • LINDQUIST, PEHR (2P.)
 • FINN, CARL (1P.)
 • HOCHSESS, MARCUS (3P.)
 • FINN, MICAEL (3P.)
 • SVENSSON, MATTIAS (1P.)
 • KRANTZ, DAVID (2P.)
 • LINDAHL, GERT (2P.)
 • LINDAHL, FILIP (3P.)
 • SKOGLUND, ANDREAS (1P.)

DELTÄVLING 4 HÖKENSÅS GK

2018 & 2019-års TT-mästare, Johan Olsson, samt 2020 & 2021-års TT Challenge-mästare, Andreas Skoglund, på Hökensås GK under den 9:e upplagan av TT Open.

TT Open, som sedan 2019 i regel spelas på Töreboda GK, flyttades i år tillfälligt till en ny spelplats. Hökensås GK blev den 21:a banan att göra entré på TöreTouren & visade sig vara en tuff uppgift för åtminstone hälften av det decimerade startfältet. Endast 10 spelare kom till start, vilket betydde att det fanns många höga poäng att spela om även i bottenskiktet. 

För att börja i den änden stod TT-rookien Marcus Hochsess för ett nytt, mindre smickrande, bottenrekord med sina 97 slag, vilket ändock inbringade 7 nya poäng i Order of Merit. På den nedre halvan fick han celebert sällskap av inte mindre än 3 forna mästare - Johan Olsson, David Lindahl & Philip Finn - samt rookiekollegan Mattias Svensson.

Betydligt bättre i genrepet inför den stundande finalavslutningen gick det för Micael Finn, Andreas Lindahl & David Krantz som, tillsammans med David Lindahl, samtliga tar plats i ledarbollen under TT Invitational på Lanna GK. Bäst av alla var Micael Finn, som med sina 72 slag inkasserade sin 1:a TT Open-titel & 3:e TT-titel totalt!

Nämnas ska givetvis även Pehr Lindquist & Andreas Skoglund, som placerade sig på 2:a respektive 5:e plats & visade prov på fin form. Trots att ingen av de 2 har avgörandet i egna händer kan man nog räkna med att de kommer att bli farliga utmanare till totalsegern när den 9:e upplagan av TT ska avgöras om mindre än en månad!

Vad gäller TT Challenge presterade, möjligen något överraskande med tanke på slutresultatet, Marcus Hochsess klart bäst. Han var nämligen ensam med att rulla i 3 poäng på dagens signaturhål - Hökensås GK:s hål 18, & avslutade därmed med stil!

LEADERBOARD

TT OPEN 2022 - HÖKENSÅS GK

FINN, M.

72

LINDQUIST, P.

73

A. LINDAHL

74

KRANTZ, D.

76

SKOGLUND, A.

76

FINN, P.

79

LINDAHL, D.

82

SVENSSON, M.

82

OLSSON, J.

86

HOCHSESS, M.

97

Andreas Lindahl & Micael Finn, 2 heta kandidater till totalsegern av TT 2022!

DELTÄVLING 4 TÖREBODA GK

Robert Bjurén på hål 10, Töreboda GK:s signaturhål.

För 3:e året i rad genomfördes TöreTourens 4:e omgång - TT Open - i strålande väder på Töreboda GK! Med tanke på att det dessutom är hemmabanan för merparten av medlemmarna fanns förväntningar om låga resultat, men de röda siffrorna uteblev helt. Istället placerade sig Johan Olsson, med 71 slag, högst upp på ledartavlan. Den tvåfaldige TT-mästaren plockade därmed hem sin 5:e TT-seger totalt & den 1:a sedan den imponerande debutsäsongen 2018, då han bärgade 4/5 TT-titlar & inkasserade maximalt antal poäng! Den enda deltävling han inte lyckades vinna då var just TT Open, som nu blev den sista pusselbiten i jakten på en karriärmässig Grand Slam! Det är för övrigt en bedrift som Gerth Lundin varit ensam om sedan 2019.

Segern innebär att Johan Olsson knappar in rejält på totalledaren Philip Finn, som valde att avstå genrepet inför den kommande finalen - TT Invitational - på Sankt Jörgen Park GC om mindre än 1 månad. Endast 3 poäng skiljer numera dem åt, vilket innebär att båda har allt i egna händer under avslutningsvarvet!

Med dubbla poäng att dela ut finns det dock betydligt fler som har chansen att göra en spurt likt den Philip Finn lyckades med på Sand GC föregående säsong, men då krävs det att man även får andra resultat med sig. Närmast jagande är David Lindahl & David Krantz som med sina 73 slag vardera slutade på en 3:e- respektive 4:e-plats för dagen, exakt samma placeringar som de för närvarande innehar i Order of Merit. En annan spelare som prickat in formen lagom till allt ska avgöras är Micael Finn, som med sin 72:a & 2:a-plats för dagen åkte hiss upp till en 6:e-plats i Order of Merit! Det kan vara värt att nämna att det var från just den positionen som sonen, Philip Finn, säkrade totalsegern 2020...

Noterbart i övrigt var att Andreas Skoglund inte trivdes i ledarbollen. Förutom att han stod för säsongens sämsta runda blev han även av med sin ensamma ledning i TT Challenge, då både Tommy Lundh & David Krantz gick upp på samma poäng när endast 2 signaturhål återstår.

Gert Lindahl från bunkern på hål 10.

Årets TT Open-mästare: Johan Olsson!

David Krantz, här med rundans första drive, stod för ännu en fin prestation & utmanar de tidigare TT-mästarna David Lindahl, Johan Olsson & Philip Finn om årets titel!

LEADERBOARD

TT OPEN 2021 - TÖREBODA GK

OLSSON, J.

71

FINN, M.

72

LINDAHL, D.

73

KRANTZ, D.

73

LINDAHL, A.

76

LUNDIN, J.

77

BJURÉN, R.

77

ANDERSSON, D.

78

LUNDH, T.

79

LINDAHL, F.

80

LINDAHL, G.

80

LINDQUIST, P.

81

NILSSON, W.

81

SKOGLUND, A.

90

Weine Nilsson & Tommy Lundh hade en tung dag på Töreboda GK & tappade mark i Order of Merit.

DELTÄVLING 4 TÖREBODA GK

I likhet med 2019 stod ett soligt Töreboda GK som värd för TT Open & TöreTourens 4:e deltävling! En redan rekordjämn Order of Merit utvecklades, 18 hål senare, till ett getingbo med 4 spelare inom 1 poängs marginal inför finalen på Sand GC i slutet av augusti!

3/4 spelare i ledarbollen visade storform inför avslutningen på säsongen. Andreas Lindahl & David Lindahl registrerade dagens enda röda siffror & Micael Finn gick på par för dagen, vilket var tillräckligt för att knipa de 3 topplaceringarna. Den förstnämnde plockade därmed, bortsett från segern i puttmästerskapen på Lanna GK 2019, hem sin första individuella titel någonsin på TöreTouren! Jonas Lundin hade dock en tyngre dag & placerade sig nästsist i genrepet, men tack vare tidigare prestationer är 2017-års TT-mästare fortsatt en het guldkandidat. Tillsammans med 2015 & 2016 års TT-mästare, David Lindahl, är han, tillsammans med Micael Finn & Andreas Lindahl en del av den kvartett som har allt i egna händer under den 7:e upplagan av TT Invitational!

Jonas Lundin (ovan) & Micael Finn (nedan) med utslag på Töreboda GK:s hål 4.

Noterbart i övrigt var att David Krantz plockade hem sin 2:a topp 4-placering för säsongen & att årets rookieraket, Philip Finn, än en gång stod för en fin prestation genom att placera sig 5:a. De båda utgör därmed högoktaniga wild cards till att få lyfta TT Trophy om mindre än en månad, men då krävs hjälpande spel från medlemmarna i fantastiska 4:an framför. Med tanke på att dubbla poäng står på spel i nästa omgång är dock allt möjligt!

LEADERBOARD

TT OPEN 2020 - TÖREBODA GK

LINDAHL, A.

68

LINDAHL, D.

69

FINN, M.

70

KRANTZ, D.

70

FINN, P.

71

ANDERSSON, D.

72

OLSSON, J.

73

NILSSON, W.

74

BJURÉN, R.

75

LUNDH, T.

77

LINDAHL, G.

77

LUNDIN, G.

78

SKOGLUND, A.

81

LUNDIN, J.

81

LINDAHL, F.

81

Micael Finn, påhejad av Andreas Lindahl, vid inspel på Töreboda GK:s hål 16.

Andreas Lindahls golfskola, del 1:

Den nuvarande totalledaren i Order of Merit fick vänta länge på sin första individuella TT-titel, men som tydligt framgår sitter nu spelet som en smäck! För de jagande bakom är det bara att ta lärdom, göra om & göra rätt, genom att studera bildspelet enligt ovan. Vägen till framgång har aldrig tidigare varit så rak.

DELTÄVLING 4 TÖREBODA GK

En gammal mästare är tillbaka på tronen! Under årets sista deltävling visade Gerth Lundin prov på samma spel som tog honom till totalsegern i Order of Merit 2014. Med 72 slag plockade han hem sin 7:e tourseger (överlägset flest av samtliga medlemmar) & snuvade därmed Pehr Lindquist på hans första tourseger med minsta möjliga marginal. Den sistnämnde kan dock trösta sig med en plats i ledarbollen under finalen på Lanna GK & att numera vara endast 10 poäng bakom den regerande mästaren på första plats.

Johan Olsson har dock hittat formen under de senaste deltävlingarna & har, trots att det ännu inte blivit någon seger, allt i egna händer under avslutningsvarvet! 

Micael Finn beskådar när Andreas Skoglund slår out of bounds på hål 7.

För Tommy Lundh har dock formen utvecklats i motsatt riktning efter den suveräna inledningen med 2 raka toursegrar. Trots det har han, endast 4 poäng bakom, i likhet med Johan Olsson allt i egna händer & goda möjligheter att erövra TT Trophy när allt ska avgöras om ett par veckor!

Teoretiska möjligheter att stå som segrare av TöreTouren 2019 har samtliga medlemmar ner till Robert Bjurén på 10:e-plats. Övriga 5 medlemmar får istället fokusera på att förbättra sina respektive placeringar längre ner i Order of Merit & att ta hem segern i den andra upplagan av TT CUP!

LEADERBOARD

TT OPEN 2020

LUNDIN, G.

72

LINDQUIST, P.

72

OLSSON, J.

73

LINDAHL, A.

74

FINN, M.

74

LINDAHL, D.

74

LINDAHL, F.

74

ANDERSSON, D.

74

LUNDIN, J.

76

BJURÉN, R.

76

LINDAHL, G.

76

NILSSON, W.

81

SKOGLUND, A.

83

LUNDH, T.

84

KRANTZ, D.

84

Stort tack till Jonas Lundin som både bjöd på proteinbars innan rundan & tårtkalas efter densamma under deltävling 4! 

Efter dagens runda står det klart att Johan Olsson, precis som föregående säsong, kommer att vara TT CUP-kapten för Lag Blå & att Tommy Lundh ersätter Andreas Lindahl som TT CUP-kapten för Lag Röd. 

DELTÄVLING 4 VARA-BJERTORP GK

Efter att ha inlett säsongen med en 12:e-plats i premiären samt ett avbrutet varv under deltävling 2 & en sistaplats under deltävling 3 var det ingenting som talade för Tommy Lundh under deltävling 4. Men vad brydde han sig om det? I solskenet på Vara-Bjertorp GK visades ett bländande spel upp som till sist resulterade i 68 slag & en efterlängtad förstaplats! Titeln i TT OPEN 2018 var nämligen hans första seger på TT & innebar dessutom att totalledaren, Johan Olsson, fick se sig besegrad för första gången i år!

Tätt bakom toppduon placerade sig Andreas Lindahl & Gerth Lundin, som båda ser ut att ha toppat formen lagom till säsongsavslutningen. Även den regerande mästaren, Jonas Lundin, & Gert Lindahl stod för stabila insatser!

Weine Nilsson i shorts dagen till ära, en ovanlig syn som dessvärre resulterade i en sistaplats.

LEADERBOARD

TT OPEN 2018 - VARA BJERTORP GK

LUNDH, T.

68

OLSSON, J.

71

LINDAHL, A.

72

LUNDIN, G.

72

LUNDIN, J.

74

LINDAHL, G.

74

LINDQUIST, P.

76

KRANTZ, D.

77

ANDERSSON, D.

77

SKOGLUND, A.

79

LINDAHL, D.

82

BJURÉN, R.

82

NILSSON, W.

83

DELTÄVLING 4 BREVIKENS GK

Ett av TT-säsongens sista slag för Micael Finn - spoon upp mot 18:e green som resulterade i en birdie. En fin 3:e-plats, endast ett slag från 1:a-platsen, gör att han i nuläget innehar 4:e-platsen i Order of Merit, men eftersom att han inte kommer att kunna medverka vid finalen tar guldkampen tyvärr slut redan här. Lycka till nästa säsong istället!

TöreTourens första HIO är ett faktum! 2014-års mästare & totalettan inför finalen på Hammarö GK - Gerth Lundin - plockade fram sin 52:a & bjöd på backspin rakt ner i koppen på Brevikens hål 3! Stort grattis! :)

Ledarbollen presterade även i övrigt under deltävling 4 & plockade hem 3 av de 4 främsta placeringarna. Bäst av alla, för andra gången i rad, var den regerande mästaren David Lindahl, som med sin 74:a knep förstaplatsen på hcp från en annan stark guldkandidat: Jonas Lundin! Endast 1 slag bakom finner vi just Gerth Lundin, som har pole position under säsongsavslutningen! Faktum är att endast 5 spelare fortfarande har en teoretisk möjlighet att utmana om mästartiteln.

Mr. 6 - David Krantz - som inkasserat 3 raka 11-poängare stod för en mycket fin prestation & hade bud på mer än 76 slag & en 5:e-plats idag, men puttern ville tyvärr annat. Formen ser dock ut att vara god & möjligheterna till en framskjuten slutplacering i Order of Merit är stora!

Tillsammans med David Lindahl (-8p.), Jonas Lundin (-12p.), Dan Andersson (-20p.) & Filip Lindahl (-29p.) tillhör just David Krantz (-40p.) de 5 spelare som har en teoretisk möjlighet att få lyfta TT-bucklan istället för Gerth Lundin, men den senare har givetvis allt i egna händer. Spänningen är med andra ord på topp när vi återvänder till Värmland om mindre 3 veckor!

LEADERBOARD

TT OPEN 2017 - BREVIKENS GK

LINDAHL, D.

74

LUNDIN, J.

74

FINN, M.

75

LUNDIN, G.

75

KRANTZ, D.

76

LINDGREN, M.

78

LINDAHL, G.

78

LINDAHL, A.

79

LINDAHL, F.

79

ANDERSSON, D.

79

LUNDH, T.

82

NILSSON, W.

85

LINDQUIST, P.

86

KARLSSON, M.

88

DELTÄVLING 4 SKÖVDE GK

Säsongens fjärde deltävling genomfördes i strålande solsken på Skövde GK strax innan Henrik Stenson bärgade en historisk silvermedalj i OS. Totalt 12 medlemmar deltog i vad som var säsongens sista chans att förbättra positionerna inför den stundande finalen.

Det tydligaste trendbrottet stod tveklöst Jonas Lundin för, som efter sin iskalla puttprestation under deltävling 3 plötsligt såg ut som Steve Stricker på greenerna & plockade hem förstaplatsen! Tillsammans med Pehr Lindquist tar han därmed upp kampen om David Lindahls förstaplats och får, tillsammans med Andreas Lindahl & 2014-års mästare, Gerth Lundin, ses som de enda verkliga hoten mot den regerande mästaren.

Desto jämnare är det mellan placering 5 & 11, där endast 13 poäng skiljer stiloraklet Dan Andersson (se bild) från formtoppade Jonas Lundin. Mycket står med andra ord på spel när Läckö GK & Lidköpings GK gästas av TöreTouren under september månad!

Noterbart är att Gert Lindahl lagom till finalen letat sig upp på en delad förstaplats i Pilsnerligan & att Missing People fortfarande arbetar med eftersökningen av Martin Lindgren.

LEADERBOARD

TT OPEN 2016 - SKÖVDE GK

LUNDIN, J.

74

LINDAHL, D.

78

LUNDIN, G.

78

LINDQUIST, P.

78

BJURÉN, R.

79

FINN, M.

81

KRANTZ, D.

81

ANDERSSON, D.

81

NILSSON, W.

87

LINDAHL, G.

90

LUNDH, T.

93

LINDAHL, F.

95

DELTÄVLING 4 KNISTAD G&CC

Sommaren 2015 går inte till historien som århundradets bästa rent vädermässigt, men det är ingenting som TöreTouren märkt av. Deltävling 4 på Knistad GK genomfördes, i likhet med tidigare omgångar, i gassande solsken. Med lite att skylla på var det föga förvånande att 4/11 spelare registrerade röda resultat. Bäst av samtliga, trots en ölboll, var möjligen något av en skräll - Robert Bjurén! Ett stabilt spel över 18 hål resulterade i en imponerande 68:a - 4 slag under par och samma resultat som både Dan Andersson och Martin Lindgren! För Dan Anderssons del innebar det att han passerade Tommy Lundh i Rookie-ligan och därmed redan innan finalen i Degerfors inkasserat en titel på TöreTouren 2015! Men för Martin Lindgrens del innebar det möjligen något ännu viktigare, då han inför säsongens två avslutningsvarv nu endast är 12 poäng från toppduon (med sviktande form?) David Lindahl och Gerth Lundin! På tal om Gerth Lundin står det redan nu klart att den regerande mästaren plockat hem ytterligare en tung titel på TöreTouren. Med 410 sek inspelade över fyra deltävlingar knep han med knapp marginal segern i pengaligan Race to Degerfors!

På återseende i Degerfors & stort grattis till våra nya titelinnehavare - Dan Andersson och Gerth Lundin! 

LEADERBOARD

TT OPEN 2015 - KNISTAD G&CC

R. BJURÉN

68

D. ANDERSSON

68

M. LINDGREN

68

M. FINN

71

G. LUNDIN

72

T. LUNDH

74

P. LINDQUIST

75

W. NILSSON

78

D. LINDAHL

79

F. LINDAHL

83

J. LUNDIN

83

G. LINDAHL

84

DELTÄVLING 4 TÖREBODA GK

Anton Larsson, här med en drive i regnet på hål 14, slutade på en fin 5:e-plats.

Den näst sista deltävlingen av TT'14 gick än en gång av stapeln på Töreboda GK, där historien upprepade sig. För tredje gången på lika många försök knep Gert Lundin förstaplatsen (67 slag) och säkrade (?) därmed sannolikt totalsegern av årets upplaga. För efter att ha registrerat en totalscore på -9 under de tre varven på hemmabanan har han hela 18 poäng tillgodo på den jagande brorsan, Jonas Lundin!

Inledningsvis var det dock Albin "DK" Samuelsson som imponerade mest! 4 bättre än hcp efter de 2 första hålen räckte till sist till en 3:e-plats, strax bakom Weine Nilsson som knep 2:a-platsen på bättre hcp och därmed tog sig in bland topp-3 i totalställningen. På samma sätt besegrade Andreas Lindahl "bogeymannen" Anton Larsson, efter att de båda registrerat 72 slag - 1 sämre än duon ovan. Men mest besviken var definitivt 6:e-placerade Jonas Lundin (76 slag), som efter triumfen på Billingens GK visat upp betydligt svagare form. 

Deltävling 5 - Mariestads GK! FINAL! Den 20/9 smäller det - då ska vinnaren av TöreTouren 2014 koras! Mer info skickas ut inom kort.

LEADERBOARD (TOP 6)

TT OPEN 2014 - TÖREBODA GK

LUNDIN, G.

67

NILSSON, W.

71

SAMUELSSON, A.

71

LINDAHL, A.

72

LARSSON, A.

72

LUNDIN, J.

76